Foltos új gazdija :)

Kedves Állatbarátok!

Ismét hírt kaptunk Foltosról, akinek új gazdija lett, mégsem került új családba. Ezúton is nagyon gratulálunk az édes kislányhoz és köszönjük a beszámolót. :) Továbbra is várjuk sok szeretettel! Vigyázat! Nyugalmat megzavaró képek következnek :)))

 

Egy napon születtek a kislányom és Foltos kutyus. Csak hét év van köztük.

 

Foltos jól eltűri a baba körüli teendőket. Csak akkor követeli a törödést, ha a kislányom alszik.

 

Szeret a kislányom közelében lenni, többször hármasban sétálunk, olykor örömében ugrál. Néha ellopja a kislányom játékait. :) Naná, jól érzi magát az egy fővel bővült családban.

 

Üdvözlettel, Zsóka gazda és Foltos


 

Egy újabb örökbefogadott beagle :)

Frissen örökbefogadott beagle kislányról kaptunk infot, reméljük, a továbbiakban is ilyen könnyedén mennek majd a dolgok :)

Köszönjük a kommentet, kérjük, hogy a már örökbefogadott beagle kutyusokról - függetlenül attól mikor lett a kutyus örökbeadva, akár évekkel ezelőtt - kérjük a laboros.beagle@gmail.com email címre írjanak az örökbefogadó gazdik, szívesen vesszük a képeket is :)

Köszönjük!

Kedves kutyabarátok!

Nagyon jó tapasztalatom van a pár napja örökbefogadott kísérleti beagle kislánnyal. Szombaton hoztam el Veszprémből, hazaviteléről a veszprémi állatmentők segítettek. Szombaton este sétáltunk, nem produkált semmit, így felkészültem, hogy takaríthatok majd! Hogy megnyugodjon magam mellé tettem az ágyba. Semmi baleset nem történt, reggel ahogy kimentünk, rögtön volt minden.

Azt tudni kell, hogy van még egy aranyos keverék fiúcska, 11 éves, ivartalanított. Vasárnap sokszor mentünk sétálni, persze gondot okozott a két kutyus vezetése, ráadásul a Goldika nagyon félt még. Aznap többször rájött egy nagyon erős remegés, de ölbe vettem, simogattam, elég hamar megnyugodott. Hiába a sok séta, nem csinált semmit, nem is evett. Hétfőn reggel viszont megvolt az első eredmény, amit azóta folyamatosan produkál. Semmilyen baleset nem volt otthon, rögtön szobatiszta lett! A sétából visszatérve rögtön evett, egyre inkább ügyesedett minden alkalommal.

Most is készülünk kimenni, a lelki dolgokról írok holnap. A lényeg, hogy bátran belevághat mindenki.

 

Foltos új lakótársa :)

Foltosról kaptunk hírt, aki mégegy szerető gazdit kapott Zsóka mellé. Amint az a képekből is nagyon jól megállapítható, rettentő komfortosan érzi magát az új szituációban :))
Köszönjük szépen a képeket és az információt, és továbbra is várjuk sok szeretettel! 
UI: puszi Foltosnak! :)
Feco és Foltos.jpgFoltos2.jpgKedves Címzett!

Szeretném néhány képet küldeni, amiken látszik, hogy Foltos nagyon jól érzi magát nálunk, immár 5 éve.
Tavaly ősszel férjhez mentem, attól féltem, hogy Foltos hogyan fogja befogadni az új lakótársunkat, eleinte nagyon féltékeny volt rá, előfordult, hogy úgy morgott, hogy a férjem megijedt... :)
Később megszerette őt, azóta elválaszthatatlanok. :)
Szeretettel, Zsóka
 

RIP: Bikfic

Kedves Olvasóink!

Sajnálatos hírt kaptunk Bikficről, aki kétszer cserélt gazdit, mire megtalálta az igazi otthonát. Nagyon köszönjük a gazdinak, hogy tájékoztatott minket, és egyben azt is, hogy ez a kiskutya szeretetben élhette utolsó éveit.

Nyugodjon békében! 

024 (2).JPGSajnálattal tájékoztatom Önöket, hogy Bikfic váratlanul elpusztult.

3 gyönyörű évet töltöttünk együtt, kölcsönösen megszerettük egymást, így nagyon fájt az elvesztése.

Úgy érezzük szeretett nálunk, boldog élete volt másik Beagle kutyusunk Lucy mellett.

Sajnos azonban sorozatos epilepsziás rohamokat kapott és a gondos állatorvosi ellátás sem tudta megmenteni az életét.

Köszönjük Önöknek, hogy Bikficcel tölthettük az elmúlt éveket!

 

Gazdira váró kísérleti beagle-k - Veszprém

Kedves Állatbarátok!

Ismét 5 kísérleti beagle vár gazdára, oltottak, chippel rendelkeznek, ivartalanítottak.  Vagyis a leendő gazdinak csak haza kell vinni őket és kész! :)

Az itt látható két fiúcska még fiatal, két éves, elevenségük okánál fogva ajánljuk őket népes családba, kertes házba leginkább. Lakásban előtörhet esetleg belőlük a lakberendezői vágy.. Ők egy kennelben is laknak egyébként, jól kijönnek egymással és más kan kutyákkal is, szukákkal meg főleg.

Jönnek a lányok! 
tovább »
 

ÖRÖKBEFOGADÁS: Újabb szabaduló laboros beagle-k

Kedves Állatbarátok!

2 éves laboros beagle kutyusok örökbefogadhatók, szukák-kanok vegyesen. Nagyon jó vérvonalból valók, szóval biztosan nagy lesz a tülekedés :)

További információ és örökbefogadás: 06 30 636 06 17


Amit a kísérleti kutyákról tudni kell: FAQ


Örökbeadott kutyusainkról


Megosztás

 

Allatok.info: Európai aláírásgyűjtés az állatkísérletek betiltásáért

Európai kutató orvosok és biológusok polgári kezdeményezést indítottak az állatok élveboncolását engedélyező európai uniós irányelv eltörléséért. A kutatók szerint az állatkísérletek nemcsak etikai szempontból elfogadhatatlanok, de az emberek érdekét sem szolgálják. Egymillió aláírást kell összegyűjteni 2013. november 1-jéig ahhoz, hogy az Európai Bizottság köteles legyen foglalkozni a javaslattal. A "STOP VIVISECTION" polgári kezdeményezés website-ja itt található: http://www.stopvivisection.eu/hu.
tovább »
 

3 Kislány beagle kezdhet új életet

Kedves Állatbarátok!

Örömmel jelentjük be, hogy újabb 3 ex-laboros kislány beagle kutyus érkezik, akik szeretnének mihamarabb szerető, türelmes családba kerülni, ahol életük hátralevő részét leélhetik, hiszen már eleget szolgálták az emberiséget.

A laboros beaglekről:

A gazdára váró laboros beaglek olyan tenyészetekben látják meg a napvilágot, ahol sorsuk már akkor eldől, mikor kis szemeiket még ki sem nyitották. Ők már akkor kísérleti célra tenyésztett állatok, s kb. féléves koruk után különböző kutatóintézetekbe kerülnek. A mi beagle-jeink, akik számára gazdát keresünk, közülük kerülnek ki. Miután részt vettek valamilyen kísérletben, s azt szerencsésen túlélték, illetve nem járt boncolással, a törvény pedig tiltja újbóli felhasználásukat, itt következik a mi feladatunk, s mindazoké az állatbarátoké, akik úgy döntenek, hogy közülük választanak társat maguknak.

A volt kísérleti kutyák semmit nem tudnak a külvilágról. Csak a tenyészet és a kutatóintézet zárt világát, körülményeit ismerik. Az udvar, a fű, a bokor, a póráz, a séta, a bútorok, a televízió, a kerítés, a járművek, folyó és folyópart, a macska, a ló és minden más - amelyek nekünk természetesek nekik csupa új információ. A családban való élet, a kizárólag nekik szánt törődés, az önmagáért való simogatás csak kijutásuk után lesz része mindennapjaiknak.

A kutyák kizárólag örökbefogadási szerződés aláírásával fogadhatók örökbe. Az örökbefogadás díjmentes.

A KUTYÁKAT IVARTALANÍTVA ADJUK ÖRÖKBE. Információ és jelentkezés örökbefogadáshoz a 06 30 636 06 17 telefonszámon.

FONTOS!

Karácsonykor hajlamosak vagyunk meggondolatlan döntéseket hozni, hogy a lehető legnagyobb örömet szerezzük azoknak, akiket szeretünk. Azonban a legkörültekintő bb választás esetén is előfordulhat, hogy ajándékunk nem talál célba. Amíg egy tárgy az ünnepek után kicserélhető, beváltható, egy kutya, vagy bármely más állat sorsa tragikussá is válhat az ünnep nyugodt napjait követően.

Dönts felelősen!

Ne feledd: - a kutya fajtától függően akár 10-20 évre szóló döntés is lehet - a kutya – elsősorban a kölyökkutyák – hajlamosak a berendezési tárgyakban kárt tenni - a kutya napi szinten fajtától függően akár 3-4 óra intenzív törődést igényel - a kutya igényli a megfelelő ellátást (étel, fekhely), és a helyenként költséges állatorvosi szolgáltatást is hosszú éveken keresztül Ne feledd, a kutya egy életre, legalábbis az ő életére szóló lelki társ, barát! Ennek megfelelően dönts róla!

 

Újabb 6 laboros beagle vár örökbefogadásra

Kedves Beagle-barátok!

Örömmel tudatjuk, hogy újabb hat kisbigli távozhat szabadon az egyik laboratóriumból, 3 kisfiú és 3 kislány, akik ivartalanítottak és 1,5 évesek.

Várjuk a felelősségteljes örökbefogadók jelentkezését a 06 30 636 0617 telefonszámon.

A kísérleti kutyákról bővebben itt olvashattok. További tudnivalók az örökbefogadásról itt.

Köszönjük, hogy megosztod ezt a remek hírt másokkal is! :)
 

2011 Visszatekintő: Foltos és Zsóka

FOLTOS
Kedves Mindenki,
Ezúton kívánunk Boldog Új Évet mindenkinek Zsóka levelével és Foltos képeivel valamint történeteivel, amit nagyon sok szeretettel és örömmel fogadtunk.

Úgy tűnik, hogy Foltos is vérbeli beagle, így sokunknak ismerősek lehetnek az alább lejegyzett szituációk. 

Zsókának és Foltosnak köszönjük szépen a levelet, továbbra is várjuk a friss információt róluk, valamint az összes már örökbefogadott ex-kísérletis biglikéről. :)))

 

Foltos főbb tulajdonságai

Jó ideje nem írtam már Foltosról, most úgy érzem, hogy muszáj rászánnom magam Foltos néhány főbb tulajdonságának ismertetésére. Egyébként azt gondolom, hogy többi kutya is ilyen, de hát Foltos az első kutyám, mégpedig kísérleti.

1) HŰSÉG
Szokás mondani: „A kutya a leghűségesebb társ.”

Pár éve a siketek lelkipásztorkodásáról szóló nemzetközi konferenciára kellett utaznom Vatikánba, Rómába, és egy hétre Apukámra bíztam Foltos gondozását. Amúgy Foltos jóban van vele, ezért gondoltam, hogy nyugodt szívvel, gondtalanul tudom ráhagyni a kis szerelmemet Apukámra.

Zsóka és Foltos

Távollétem első három napján Foltos bánatos volt, nem evett - nem ivott semmit. Amikor Apukám sétára vitte őt, akkor Foltosnak eszébe jutott metróállomás. Rögtön odament, vagyis inkább erőteljesen odavezette Apukámat is. Le is mentek a metrókijárathoz, Foltos türelmesen várta a metróból kiszálló embereket, rám várva. Legalább 10-15 percig kifürkészett emberek arcát, ezzel a reménnyel, hogy az én arcomat látni fogja. Apukám hiába mondogatta neki, hogy én messze vagyok, egy hétig nem jövök haza. Foltos mint a hűséges szolga ragaszkodott ahhoz a reményhez, hogy engem is látni fog az emberek között.
Minden séta alkalmával türelmesen várt, „böjtölt” három napon át. Negyedik napon már beletörődött a nélkülözésembe, enni-inni kezdett és másfelé is indult sétálni.

Másik alkalommal háromnapos lelki gyakorlat volt. Csak három napra hagytam otthon Foltost a barátommal együtt. Foltos nagyon szereti a barátomat, sokszor csontig nyalogatja őt. Ezért azt gondoltam ismét, hogy gond nélkül rá is bízhatom Foltos gondozását.
Hazaértem, és a barátom mesélte, hogy nem volt gondja az evéssel-ívással, sétával. Megkönnyebbülve sóhajtottam egyet, ő meg gyorsan hozzátette, hogy Foltos sírt, hiába volt mellette. Engem siratott.

Amikor otthon sok dolgom volt (pl. takarítás, vasalás, stb.) és megkértem a barátomat vagy az Apukámat, hogy Foltost vigye le, Foltos nem volt hajlandó nélkülem sétálni, lement és villámgyorsan elvégezte a dolgát. Máris hazajött. Ez minden alkalommal így történik.

2) FÉLTÉKENYSÉG

Foltos mindenkire és mindenre tud féltékenykedni.

Ha a barátommal összebújok a tévézés közben, olykor Foltos próbálkozik közénk férkőzni, vagy újságot, könyvet olvasok, olykor Foltos kiveszi a kezemből, nehogy olvassak tovább, vagy a szüleimnél vagyunk és beszélgetek velük, olykor Foltos bemászik az ölembe és úgy ül, hogy ne lássam a szüleimet.

Ezeket szerettem volna elmesélni nektek, és néhány képet is szeretettel küldök. Foltossal együtt üdvözlök minden kedves kutyatartót, minden aranyos kutyát és minden kedves érdeklődőt!

 

Boldog Karácsonyt!

Zsóka és Foltos

 

DORKA ÉS GRÉTA - Két 6 éves kísérleti beagle kislány keresi gazdiját! - GAZDISOK! :)

 GAZDIRA TALÁLTAK! :)

 

KARÁCSONYI BEJGLIK :)

 

 

 

Ennek a tündéri két 6 éves ivartalanított kísérleti beagle kislánynak keressük új otthonát, ahol karácsonyukat első ízben tölthetnék családi körben.

GRÉTA
DORKA

Mindkét kutyus oltott, féreghajtott, dagadt drágaság. Örökbefogadási szerződéssel elvihetők.

DORKA

FONTOS!

Karácsonykor hajlamosak vagyunk meggondolatlan döntéseket hozni, hogy a lehető legnagyobb örömet szerezzük azoknak, akiket szeretünk. Azonban a legkörültekintő
bb választás esetén is előfordulhat, hogy ajándékunk nem talál célba. Amíg egy tárgy az ünnepek után kicserélhető, beváltható, egy kutya, vagy bármely más állat sorsa tragikussá is válhat az ünnep nyugodt napjait követően.

Dönts felelősen!

Ne feledd:
-        a kutya fajtától függően akár 10-20 évre szóló döntés is lehet
-        a kutya – elsősorban a kölyökkutyák – hajlamosak a berendezési tárgyakban kárt tenni
-        a kutya napi szinten fajtától függően akár 3-4 óra intenzív törődést igényel
-        a kutya igényli a megfelelő ellátást (étel, fekhely), és a helyenként költséges állatorvosi szolgáltatást is hosszú éveken keresztül


Ne feledd, a kutya egy életre, legalábbis az ő életére szóló lelki társ, barát! Ennek megfelelően dönts róla!


Megosztás
 

Gazdira váró laboros beagle-k - Veszprém

Toni (alul :)) búcsúkergetőzése a Beagle Fajtamentés bentlakójával

Kedves mindenki!

Nagy örömünkben, hogy Toni is gazdira talált, osztjuk meg a hírt minden kedves érdeklődővel és gazdijelölttel, aki lemaradt az örökbefogadásról, hogy Veszprémben több fiatal ex-laboros beagle kisfiú is nagyon szeretne Tonihoz hasonlóan szerető családba kerülni.

Felelősségteljes állatbarátok jelentkezését várjuk az alábbi elérhetőségen:

Információ és jelentkezés örökbefogadáshoz a 06 30 636 06 17 telefonszámon. 

UI: Sok puszi Toninak, hosszú, boldog életet neki és új családjának! :) (További képek róla a facebook oldalunkon!)

Megosztás

 

TONI: Már csak 1 legény a "gáton"! :)

GAZDIS!!!

 

Csak egy 1,5 éves beagle fiúcska maradt, aki szerető, felelősségteljes családját keresi! 

Toni egy rendkívül jó természetű, nyugodt ebecske, jól jár majd vele az új gazdija. Főleg másik kutyus mellé, de kisgyerekes családba is nyugodt szívvel ajánljuk.


Még több kép
Video

Megosztás