FAQ - 1. rész

FAQ - azaz gyakran feltett kérdések. Itt próbáljuk összegyűjteni azokat a kérdéseket, amiket a legtöbbször feltesznek nekünk az örökbefogadásról érdeklődők. Ha nem tudod mivel jár egy laboros bigli örökbefogadása, vagy érdekel, hogy miben különbözik egy átlagos kutyától akkor uccu neki. Itt megtalálsz minden olyan információt amit egy kísérleti kutyus örökbefogadása előtt tudni érdemes. Ha bármilyen egyéb kérdésed is akad, akkor a laboros.beagle@gmail.com e-mail címre írjhatsz bátran, szívesen segítünk!

 

Mik a feltételek egy kísérleti kutyus örökbefogadásához?

1. A kutyák kizárólag örökbefogadási szerződés aláírásával fogadhatók örökbe. Az örökbefogadás díjmentes. A laboros kutyákkal foglalkozó 2 állatvédő szervezet - Veszprémi Állatvédők és HUCOPA - számára természetesen lehet adományt küldenie bárkinek, aki támogatja a munkánkat.

2. Albérletben lakó jelentkezőknek a sorozatos, nagyon rossz tapasztalataink miatt sajnos nem áll módunkban kutyát örökbeadni.

Ha kertesházzal rendelkezel, akkor a kerítés legyen kutyabiztos, azaz lyukmentesített és elég magas ahhoz, hogy ne tudjon kiszökni a kisbigli. Általában véve is igaz a beagle-re, hogy vadászkopó révén szag után mennek a gazdi helyett, tehát a szökési arány esetükben viszonylag magas, már ha van rá lehetőségük. Ezt még növeli az a tény, hogy a kísérleti kutyák nem ismerik egyáltalán a külvilágot, és a rájuk leselkedő veszélyeket sem, így nagyobb az esélye, hogy bajba kerülnek valamint, hogy messzire elkószálhatnak az örökbefogadó lakóhelyétől, amit senki sem szeretne. Főleg az első napokban nem szabad őket a kertben sem egyedül hagyni,  nehogy véletlen bajuk essen az új környezet érdekességei után kutatgatva.

3. MINDKÉT LABORATÓRIUMBÓL IVARTALANÍTVA ADJUK ÖRÖKBE A KUTYÁKAT. Ezen nem fogunk és nem is akarunk változtatni. Kérjük, ne keressen minket olyan érdeklődő, aki az ivartalanítás elkerülésére szeretne minket rábeszélni, erre nincs és a jövőben sem lesz mód a kísérleti kutyusok esetében.

4. Kísérleti beagle-t NEM adunk örökbe "kerti dísznek". Ha valakinek házőrző kutyára van szüksége a beagle nem jó választás: ez a fajta egyáltalán nem alkalmas a célra.

Ráadásul egy kísérleti kutyával némileg többet kell foglalkozni a kezdetekben, így olyan gazdijelöltek jelentkezését várjuk, akik ezt megértik és elfogadják. 

(folyt.köv.)



A bejegyzés trackback címe:

https://laborosbeagle.blog.hu/api/trackback/id/tr81658925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kérdezném, hogy meglévő /nem laboros/ beagle mellé lehet, v. érdemes-e örökbefogadni?
Termeszetesen erdemes es lehet is. :) A kiserleti kutyak altalaban nagyon jol kijonnek mas allatokkal, az emberektol valo felelmuk nagyobb a kikeruleskor. Ha egy masik kutyus melle kerulnek, konnyebben alkalmazkodnak es tanuljak a kinti eletet, mert lesz szamukra kovetendo pelda. Ez azt is jelenti, hogy nem feltetlenul csak a pozitiv viselkedest fogjak leutanozni, hanem a kisebb-nagyobb csinyteveseket is a masik kutya utan csinaljak. :)

süti beállítások módosítása