FAQ - 2. rész

Mikor a kísérleti kutyákról szóló örökbefogadási lehetőséget hirdetni kezdtük, megjelent egy torzított változata a felhívásunknak, amiben az (is) állt, hogy ha a kutyákat nem viszi el senki akkor elaltatásra kerülnek. Nos, ez  természetesen NEM IGAZ.

Az örökbefogadásra váró kutyusok mindegyike gazdihoz kerül, természetesen NEM ALTATJUK EL őket, nem ilyen módon kapnak az esélyt az új élethez. Mi inkább családba szánjuk őket házikedvencnek és azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb gazdit kapják.

Íme a FAQ következő része, amiből mégtöbb információ kiderül arról, mit kell egy jövendőbeli beagle gazdinak tudni az örökbefogadás előtt ==>

 

Mit kell tudni a kísérleti kutyusokról?

1. Tudni kell róluk, hogy kísérletben vettek részt. Minden új gazda ennek tudatában kell, hogy legyen és az örökbefogadáskor ezt mérlegelnie kell. A kísérlet megviselhette kutyánk szervezetét, így fel kell készülnünk arra is, hogy élete esetleg rövidebb lesz, mint azon fajtatársaié, akik normál tenyészetekben születtek s onnan gazdához kerültek. Ezt a legnehezebb tudomásul venni, de ez sajnos nem vitatható! Azt azonban, hogy miféle kísérletben vettek részt az örökbefogadásra váró beagle-k nem tudjuk megmondani.

2. Arra sincsen módunk, hogy megjósoljuk mikor jön ki a következő csapat kutyus, és melyik laborból, tehát pontosan megmondani nem tudjuk, mikor jelenkezzen nálunk az a gazdijelölt, aki a jövőben kísérleti beagle-n szeretne segíteni. Ha valaki eldöntötte, hogy mindenképp egy kísérleti kutyán akar segíteni, annak akár hónapokig is várnia kell, hogy beteljesítse nemes tettét. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy regisztráljon a várólistán.

Akinek mindegy, hogy milyen kutyán segít, és valójában a szándék fontos azt javasoljuk, hogy keresse fel a hozzá legközelebbi gyepmestertelepet vagy menhelyet, ugyanis az ott élő kutyáknak jóval kevesebb az esélye az örökbefogadásra, mint a laborokból örökbefogadható kísérleti beagle-knek, akik egytől-egyig gazdihoz kerülnek, ezzel szemben egy gyepmestertelepre került kóborkutyára sok esetben 14 nap után altatás vár.

 (folyt.köv.)



A bejegyzés trackback címe:

https://laborosbeagle.blog.hu/api/trackback/id/tr54658946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása