"Foltos, a hazatérő"

Kedves Állatbarátok!

A decemberi hónap igen örvendetes volt számunkra, hiszen több laborból is szabadultak ki kísérleti állatok, melynek eredményeként frissen szabadult beagle kutyusok és tengerimalacok tölthették a karácsonyt immáron békésen, boldogan, családi körben - ahogy azt Foltos is rendkívül jól bemutatja (képek és beszámoló alant) :)

A várólistának köszönhetően nagyon hamar elkeltek a beagle-k, hiszen rengeteg örökbefogadó-jelölt várta már érkezésüket. Továbbra is várjuk olyan felelős állatbarátok feliratkozását a várólistánkra, akik szeretnének kísérleti állatot örökbefogadni. Azokat, akik várólistánkon szerepelnek elsőként értesítünk, érdemes tehát feljelentkezni.

Mivel egy kísérleti állat örökbefogadása rendkívüli elkötelezettséggel, türelemmel és kitartással jár, hiszen nem egy átlagos körülmények között felnőtt állatól van szó, mindenki szíves figyelmébe ajánljuk a FAQ címkés bejegyzéseink elolvasását, kezdésnek. Ha bárkinek kérdése merül fel szívesen válaszolunk, írjon: laboros.beagle@gmail.com

És akkor következzen Foltos megható kalandja a nagyvilágban :):

Egy héttel karácsony előtt hazahoztam egy másfél éves BEAGLE kutyust a veszprémi laboratóriumból. Erre a napra nagyon vártam, hogy ölembe vehessem és hazahozzam Foltost. Hosszú út volt, ezalatt 3-szor hányt, de a hányáson kívül jól eltűrte az autó motorbúgását. Eleinte reszketett, remegett az egész teste. A budapesti házak, a villamosok, a gyaloglók lekötötték Foltos figyelmét, megfeledkezve a reszketésről.

Megérkezett az új otthonába. Első helye volt az előszoba, ahonnan 2 napig nem mozdult, alig evett és ivott. Reszketett is. Két nap múlva első dolga volt ismerkedni a nappalival, aztán a többi helyiséggel is. Körbeszaglászott, hamar összebarátkozott a bútorokkal, a háztartási gépek zajaival.

A kutyatápból alig eszik, a házi kosztot viszont hamar megszerette. Első kosztja volt a marhahúsleves főtt hússal együtt. Kedvenc itala pedig a kamillás tea. Úgy történt, hogy a szemei csipásodnak, és mindennap a szemeit borogatom a kamillás teával, Foltos közben lopva itta a pohárból még langyos kamillás teát.

Kedvenc időtöltése a gyűjtögetés. Amit talál a szobákban (pl. ruhát, papírt, karácsonyi díszet, stb.), azt felviszi a kanapéra és gyűjti. Egyik reggel nagy halmot gyűjtögetett a kanapé sarkába.

Karácsony után merényletet terveztem, hogy megfürdetem Foltost, hoppá, nagy meglepő volt, hogy nem félt a víztől és jól elbírta a hajszárító gépet is.

Mai napig is úgy viselkedik, hogy elbújik az ágy alá vagy a kanapé sarkában húzódva csücsül, akár órákig is, ha jönnek a barátaim, vendégeim. Még nem akar bizalmasan barátkozni velük. Velem pedig egészen másképp viselkedik, ha meglát engem, boldogan csóválja a farkát, fel-le ugrál. Mindig követeli a simogatást. Főleg szereti, ha a hasát cirógatom. Többször mancsaival felhívja figyelmemet, hogy foglalkozzak és játsszak vele.

Próbáltam sétáltatni Foltost, de hamar beláttam, hogy még nem jön el az ideje. Kiszabadította magát a nyakörvből, sőt a hámból is. De kifelé kezdett kíváncsiskodni, főleg az erkélyen.

Ja, a karácsonyi hangulatban is jól megvolt, például a szaloncukrokat lopta a kosárból és azonnal jóízűen megette őket. Szilveszterkor pedig a pezsgőt is merte megkóstolni, csak egy kortyot ivott a pezsgős pohárból.

Foltos jól érzi magát itthon, ebből látszik, hogy tényleg hazatért. Ami a mesében van, hogy itt a vége, fuss véle, de itt nincs vége. Folytatódni fog…



A bejegyzés trackback címe:

https://laborosbeagle.blog.hu/api/trackback/id/tr100865845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása