Alex - az árnyék

Tündétől érkezett hozzánk egy nagyon kedves levél és pár tündéri kép Alexről, aki nemrég élvezheti szabadságát a külvilágban, nem is akárhogy. Új gazdija ha akarná sem tudná levakarni magáról a sok szeretetet, amit cserébe azért kap, hogy Alexnek lehetőséget biztosított egy új élethez. Reméljük, Tünde olvas minket és megajándékoz majd egy olyan fényképpel is, amin Alex teljes séta-felszerelésben azaz a felöltöztetve látható. :)

Lassan 4 hete van nálunk és szupergyorsan megtanult egy csomó dolgot. Már szobatiszta, ismeri a nevét is. Sokkal bátrabb, mint az elején volt, séta közben más kutyusokkal is játszik. Az emberektől sokkal jobban fél, mint a kutyáktól. A lakásban sem fél a hirtelen zajoktól.  Mindig tudja ha készülünk sétálni, van ruhácskája és ügyesen öltözködik. Rengeteg szeretet van benne, minden családtagnak jut, de én vagyok az, akinek minden lépését követi. Ha fürödni megyek mindig bejön velem és a kilépőn pihen míg végzek. Imádnivaló kiskutya. Nagyon szeretem őt. Ja igen, hízott is, kb. 3-4 kilót. Viszont elkezdett válogatni az ételek közt. A házi kosztot jobban szereti, mint a konzerveket. Szóval Alexocska egy tüneményes kiskutya, életem legjobb döntése volt, hogy magamhoz vettem. Azon csodálkozom, hogyan tudtam eddig nélküle élni. És szerintem mindent ugyanannyi idő alatt megtanul, mint a "normál"kutyák. Most tanuljuk a "gyere ide"-t, mert látom mekkora igénye van rá, hogy szabadabban mozogjon az utcán. Csak akkor fogom póráz nélkül elengedni, ha már teljesen biztos leszek benne, hogy visszajön. Nem kockáztatom meg, hogy ijedtében esetleg elszökjön, azt nem élném túl.
Ha segít a többi kutyuson akkor nyugodtan rakjátok fel a képeket és a levelet az oldalra.
Mégegyszer szeretném megköszönni, hogy van egy gyönyörű, édes, aranyos Alexom.


Üdvözlettel: Tünde, Budapestől



A bejegyzés trackback címe:

https://laborosbeagle.blog.hu/api/trackback/id/tr73911530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves Tünde!

Milyen módszerrel sikerült szobatisztaságra nevelni a kutyust?

Kedves fgabo!
Nem tudom más,hogy szokta,de én megfigyeltem,hogy evés után mennyi idővel kell végeznie a dolgát.Az első héten még teljesen rendszertelen volt kis és nagydolga is.Talán azért,mert akkor még falta a kaját.Egy hét után kezdett megnyugodni,szépen evett,ezáltal a bélműködése is kiszámíthatóvá vált.Volt,hogy séta alatt semmit nem produkált,majd fél óra múlva már igen.Ha a lakásban végezte el a dolgát akkor megmutattam neki,hogy mit csinált és mondtam neki,hogy ez csúnya dolog.Soha nem bántottam,csak szomorúan néztem rá és tudta,hogy rosszat tett.Annyira meg akar felelni nekem,hogy talán ezért is lett a 2.héten szobatiszta.Ha levittem és produkált valamit,mindig megszeretgettem és megdicsértem.Szerintem türelem és szeretet,na és figyelem a kulcsszó mindehhez.Üdv.Tünde

süti beállítások módosítása