Foltos újabb története

Köszönjük a gazdinak az ápdétet! Továbbra is szeretettel várjuk a fényképeket és beszámolókat!

Azért a csokival csak csínján, még ha Milka is (ha már Foltos jódolgában ennyire válogatós :D), mert komoly problémát okozhat a kutyusoknak.

A csokoládé egyáltalán nem való a kutyának, mert magas a cukor és zsírtartalom mellett - mely az elhízás kezdetét jelentheti - még veszélyesebb a kakaótartalom. A kakaóbabban magas a teobromin mennyisége, amely hatóanyag szoros rokonságban van a kávéban is megtalálható izgató hatású koffeinnel és általános izgató hatást fejt ki. A szívdobogás frekvenciája éppúgy megnõ, mint egy erõs kávé hatására, sõt túl sok csokoládé fogyasztása esetén a vérnyomás is emelkedik és a kutya szíve könnyen felmondhatja a szolgálatot. A kutya szervezete a teobromint sokkal lassabban tudja lebontani, mint az emberi szervezet és ebben rejlik a csokoládé káros hatása. Egy tacskó méretû kutya 200 gramm csokoládé elfogyasztása esetén már súlyos mérgezést szenved el!

Megígértem, hogy a története folytatódni fog, a képekkel kiegészítve.

Foltos lassan két hónapja lakik nálam. Egyre jobban érzi magát. Már ismerjük egymást, ő tudja, hogy mit akarok én, én pedig tudom, hogy mit akar ő. Például mikor éhes lesz, mikor akar játszani, mikor akarja, hogy simogassam. Foltos szeméből mindent meg lehet érteni.

Újabb kedvenc időtöltése a papírtépegetés. Lassan belátom, hogy nekem nem kell venni iratmegsemmísitő-gépet. Hiszen Foltos szorgalmasan és aprólékosan tépegeti a papírokat, az újságokat. Még csintalanságokat is tud művelni, például előkészítem a zoknit, és én fürdök, mialatt Foltos eltünteti a zoknit.

Kb. egy hete sétál, de nem végzi dolgát az udvaron, az utcákon, csak otthon, hát így biztonságban érzi magát és nyugodtan tud végezni dolgát. Legjobban retteg a kutyáktól, ha meglátja őket, mintha mondaná nekem: „Jaj, jaj, itt vannak a kutyák! Szaladjunk más irányba!” Még a kiabáló emberektől is fél nagyon. Máris eszeveszetten rohan más irányba, egyben húz engem is. De nagyon szívesen sétál a csendes helyeken, akár órákat is.

Ragaszkodik a házi koszthoz. Már eszi a rakott krumplit, a főtt csirkét, rajong a húslevesért, amiben a főtt csirkemell, tészta és sárgarépa van. Az édességet is szereti, de nem mindegy, hogy milyen csokit szívesen eszik. Csak Milka márkájú csokit kedvel. Naponta egy kis darabot kér a csokiból. A kutyatáp láttán elfordul a tányértól, és több napig sem néz rá. De valamivel jobban szereti a kutyakonzervet, mint a száraz kutyatápot.

Foltos melegsége mindig a szívemet betölti. Ha ránézek, ő máris csóválja a farkát. Sokszor hozzám bújik, és pihen a lábaimnál. Élvezi a cirógatást. Ha kell, szívesen szorítom magamhoz Foltost. Ez ennivaló jámbor!

Mindig töprengek azon, hogy a laboros kutyákat is lehet szeretni, nincs különbség a laboros és „normális” kutyák között, ha a laboros kutya eléri a „normális” életszínvonalát. A laboros kutyák elég gyorsan tanulhatnak, ha fogyhatatlan türelemmel és végtelen szeretettel törődünk velük.

Még beszámolok arról, hogy Foltos hogyan fejlődik tovább…

Foltos üdvözli a társait, én pedig sok sikert kívánok a kutyatartóknak!



A bejegyzés trackback címe:

https://laborosbeagle.blog.hu/api/trackback/id/tr39939501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása