Lola - akinek MÉG van füle :) - és Loui

Kedves Blog-Szerkesztő, Kedves Állatvédők, és Kedves Mindenki!

Vasárnap hoztuk haza a veszprémi laboratóriumból Lolát, a kislány tricolor beagle-t. Pár sort szeretnék írni az eddig történtekről.

Az úton moccanni sem mert, feltehetően nagyon megijedt az új eseményektől, és az új emberektől. 
Amikor hazaértünk, jött a második próbatétel: találkozás Louival. Ő egy kétéves tejben-vajban fürösztött kan beagle, nehéz eset. Érdekesen viszonyul Lolához. Most még rosszul viseli , hogy megoszlik az eddig 100%-ig ráirányuló figyelem. Kiskora óta a "Gazdi" lábánál szeret ülni, és ebből nem enged. Kiköveteli a neki járó simogatást a másik kutya kirekesztése révén is, és az evésről ne is beszéljünk... Eltűri, hogy Lola melléfeküdjön, de gyakran rámorog, ha az fészkelődik. Ennek ellenére sokat játszik Lolával: labdáznak, kötelet húznak, birkóznak. Első nap aggódtam, hogy új kiskutyánknak nem marad füle, de kiderült, hogy Lolát sem kell félteni. Visszaharap, visszamorog, és nem érdekli, ha Loiu végső elkeseredésében megugatja. 
Lola rohamos léptekkel halad a tanulásban. Az első napokban a simogatástól lemerevedett, lesunyta a fejét, és kerülte a tekintetemet. Most már kicsit csóvál, és felemeli a fejét, ha hozzáérek. A házba nem mert bejönni, most pár lépésre bemerészkedik. A sétálás viszont elsőre ment. A hámot gond nélkül rá lehet adni, lehet vele haladni, sokat szaglászik, a többi kutya érdekli. Labdázni nagyon szeret, és néha tűzrevaló rosszaság. Ma a kezemből kitépett egy papírlapot, a kertbe vitte, és mire utolértem, száz darabra tépte. Az ennivalót első alkalommal nem merte elfogadni, csak ha messzebb mentem, és akkor is percenként elugrott a tál mellől-ma reggel már gond nélkül evett.
A két kép a mai szieszta alatt készült, békeidőben. Lolának nem lesz könnyű a beilleszkedés, hiszen Loui kétszer nagyobb nála, és nagyon domináns alkat, de mindent el fogunk követni, hogy megtalálja a helyét, erősödjön, és hogy boldog kutyasorsa legyen.
 

Csajági Veronika

Megosztás



A bejegyzés trackback címe:

https://laborosbeagle.blog.hu/api/trackback/id/tr632280065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Örülök, hogy Lola is hazament... Sok boldogságot kívánok neki, természetesen Louinak is! :)
Üdv. Zsóka és Foltos
Édes a két kutyus együtt.Sok örömötök legyen bennük!
Tünde és Alex

süti beállítások módosítása