Bejgli története

2010 július 25-én hoztuk el Bejglit a veszprémi állatvédőktől Sárszentmihályra. Az úton nagyon nyugodt volt, szépen ülte végig az utat, de izgalmában rengeteg szőrt hullajtott.

Amikor megérkeztünk, alig mert kijönni a kocsiból. Amikor nagy nehezen kijött nagyon félt, farkát behúzta, de amikor a Molly kutyusunk odament hozzá, nagyon megörült neki, egy kicsit alább hagyott a félelme. Bekísértük a házba, ott újra elkezdett félni, azt sem tudta hova rohanjon, hol bújjon el. Minden hang félelmetes volt: a hűtő ajtó becsukása, mosógép centrifugálása; ezektől nagyon félt az első órákban. A tévét kimondottan „megugatta” mert nem tudta miért és hogyan jön a hang. A porszívó, bár még bekapcsolatlanul állt a szoba közepén, valami félelmetes dolog lehetett, mert sírva ugatta. Szépen odahívtam, és megmutattam neki, hogy nem bánt. Megszagolgatta, majd elment. Ma már nem ugatta meg.

A cicákat is megismerte, először furcsa szagú valamiként követte őket, de békében él mellettük, sosem bántotta őket, csak az ennivalójukat ette ki eleinte, de most már azt sem. Ki-be rohangált az udvar és a ház között, de láthatóan kint érezte jól magát. Elkezdte felfedezni a területet. Eközben a Molly elkezdett egy csontot rágcsálni, majd a Bejgli kíváncsiságból megközelítette és megtörtént az első „konfliktus”, a két kutya összeverekedett. Bár a Bejgli akkor még nem tudta miért támadt rá Molly, de védekezett, és támadt is, aminek az lett a vége, hogy kisebb sérülések lettek mindegyik fülén. Ez a csont-ominózus még egyszer megtörtént, de azóta szent a béke a két kutya között. Molly kutyánk aznap kezdett tüzelni, amikor Bejglit meghoztuk. A két kutya között lassan kialakult a szerelem, Bejgli folyamatosan védelmezte Mollykát, nem engedte a kerítés közelébe az idegen kutyákat.

Bejgli alig egy hét alatt rengeteget fejlődött, nagyon büszkék vagyunk rá, kimondottan okos és értelmes kutya, sokat tanult Mollytól is. Mondhatni már hogy szoba tiszta, szépen lassan rászokott a vegyes kosztra, soha semmi baja nem volt tőle. Az első napokban szinte porszívózta az ennivalót, de ma már nyugodtan eszik és már kerekedik a hasa is. Mollytól megtanulta, hogy kell lefeküdni és szétcincálni a mellső lábai segítségévell egy csontot, és az milyen jó elfoglaltság Nagyon szeret minket, sokat ugrált fel eleinte, de rájött hogy felesleges ugrálni a szeretetért, mi akkor is megsimogatjuk a fejét és a hátát, ha nyugton marad.

Kimondottan ragaszkodik az emberhez, leül mellénk, folyamatosan igényli a simogatást. Imád játszani, rohan a labda és a fadarab után, és vissza is hozza, majd leteszi. Szeret rongyokat cibálni a Mollyval is, ilyenkor mindkét kutya morog hangosan és azon vannak kitudja előbb elhúzni a másiktól. Néha a ruhákat is lopkodja a lakásból, de szoktatjuk már ahhoz, hogy az „nem játék, nem szabad’ és akkor elengedi. Bejgli nagyon jó választás volt, nagyon örülünk neki, és látszik a kutyuson, hogy ő is boldog és elégedett a mostani életével. A pórázon még olyan mint egy kiscsikó, de ha csak őt sétáltatom tud, néha tud rendesen is jönni.

Megosztás



A bejegyzés trackback címe:

https://laborosbeagle.blog.hu/api/trackback/id/tr592211886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szia azt szeretném kérdezni hogy én is megyek 1-2héten belül egy kutyusért és egyedül kell mennem mert még nincs jogsim és vonattal mennék a kutyusért mit tegyek?
Kedves Kata,

Semmiképp ne egyedül menj a kutyáért, és egyáltalán nem ajánlatos a vonatozás vele a legelső alkalommal. Ezek a kutyákok egyáltalán nem ismerik még a külvilágot, nem lenne jó ha világgá szaladna szabadulása első napján..

Az örökbefogadást már konkretizáltad egyébként?
annyit tudok hogy vagy 20.ai hétvégén vagy 28.án kapom meg a kutyust majd hivnak ha tudják a pontos dátumot de konkrétat nem mondtak :s szerinted ez akadályozná azt hogy elhozhassam nem tudok más megoldást sajnos de nem egyedül mennék érte.
Szerintem sem jó ötlet a vonatozás,még ha segítséged van ,akkor sem.Én is megkértem valakit,hogy vigyen kocsival,mert nekem sincs.(Bp-Veszprém)Nagyon stresszelnek ilyenkor,nem hiszem,hogy fel tudsz rá készülni,hisz még csak most fogjátok megismerni egymást.Sok sikert!
Bejglinek hosszú,szép életet és sok játékot kívánok Mollyval!
@kata17: azt javaslom, hogy mindenképp hívd fel a veszprémi kontaktod és beszélj vele erről. Nagyon nem jó ötlet a vonatozás, már csak azért is mert az intézetbe vezető úton gyakran kint járkálnak a húsüzem őrkutyái, kábé ott véget is érne a kisbigli új élete. A másik, hogy egyáltalán nem ismerik még a pórázt és nyakörvet, max. ölben tudod vinni. Talexnek már van ilyen irányú tapasztalata, látta, hogy mennyire fél a kijövésekor egy laboros bigli, hallgass rá és kérj meg valakit, hogy elvigyen.
értem köszönöm szépen megprobálok valakinek szolni nagyon várom már hogy haza hozhassam a kutyust :)
@kata17: még egy jótanács: lehet, hogy tévedek, de az email címedből és a nick nevedből arra következtetek, hogy még csak 17 éves vagy.. Nos, ebben az esetben ne is fáradj az utazással, mivel a Veszprémi Állatvédők csak 18+ éven felülieknek adnak örökbe állatot, mint ahogyan az ország összes többi állatvédő szervezete.
Persze más tészta, ha a szüleiddel mész és ők lesznek az örökbefogadók hivatalosan...
nem én leszek hanem barátom jönne velem ő már 21 éves és azt megtudnád mondani hogy milyen papirokat kell vinnem magammal? mert nekem semmmit nem mondtak a telefonba :/
@kata17: Őszintén szólva nem hiszem, hogy a barátodon keresztül örökbe tudsz fogadni kísérleti kutyát, a szüleiddel más lenne, de így...
@talex:
Szia! Csak most jutottam el odáig hogy a kommenteket elolvassam, köszönjük a jókívánságokat! Bejgli nagyon jó kutyus, nem is gondolná idegen hogy laborból menekült, annyit tanult már! Nagyon érzi magát, nagyon boldog és látszik hogy hálás azért, hogy jó életet biztosítunk neki. Imádjuk Mollykánkkal együtt!
Ja és még Kata17-nek annyi, ne menjen vonattal a kutyusért, mert a kocsiba is félt, hullott a szőre és a pórázt meg nagyon nem érti még. Mindenképpen kocsival menjenek, ott is simogatni és biztatni kell meleg szavakkal hogy érezze a biztonságot a kutyus!
@horvathzsu: Nagyon örülünk, hogy Bejgli ilyen jól van és reméljük hamarosan veletek is találkozunk a váci beagle találkozón (részletek később a blogon) :)
Sziasztok! Székesfehérvár közelében nem lesz beagle találkozó mostanában???
Arról sajnos nem tudok, a beagle-club.hu-n talán találsz vmt...
Kísérletis randi Vácon lesz, ez biztos.
Hogy sikerült a kutyus hazaszállítása, Kate17? Vagy még nem vittétek haza? De sok sikert kívánok! Zsóka és Foltos

süti beállítások módosítása